1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Lag (15k+ping // connection issues)

Discussion in 'Client & Server Issues' started by Angalor, Sep 17, 2018.

  1. Angalor

    Angalor Member

    9
    0
    3
    Aug 13, 2018
    Good afternoon guys! (my english isnt that good!)

    I've been playing for 1+ month without any kind of lag/ping/connection issues....... until last week.

    I'm getting freezed / disconected every 5 minutes. Pinging the server I get an avg of 3500+ ping (up to 15k+ ping)and that never happened before.

    Is there anything connection related that i'm unaware of?
    Does anyone have had the same issue as mine on the last week?

    Best regards!
     
  2. Shane

    Shane Administrator Staff Member

    4,892
    10,104
    113
    Dec 6, 2014
    Admin Post
    I think this could be because of the hurricanes since it started around that time. Some people in europe etc are experiencing weird latency issues lately like you mention above. It will pass in due time.
     
    Angalor likes this.
  3. Angalor

    Angalor Member

    9
    0
    3
    Aug 13, 2018
    Thank you very much for your reply Shane!

    I'm from South America but I'm aware of that situation! I hope it gets better soon!

    Feel free to close this thread if you want.

    Best regards
     
  4. jixxers

    jixxers Member

    23
    0
    1
    Sep 25, 2018
    Sheeba, Thy Slave, Da Mace, Seedz, Jixxers, Pewing
    same here, I've been playing for a little over a month and within the last week my client ping goes into 200-800ms range and I'm getting disconnected.
    My brother is in the same City and he doesn't drop or lag. It took over 10 minutes for my ping to return to normal. I was pinging the uoforever login server.
    I've attached a screenshot of my active pings.
    I had both going at the same time.
    My brother and I are in Texas.
    This lag happens when I'm at work and at home. I have the firewall disabled for testing, it didn't help.
    It's been going in and out all day today.

    I understand the hurricanes and what not may be the cause of this but My brother isn't having any issues during this period I go down.
     

    Attached Files:

  5. jixxers

    jixxers Member

    23
    0
    1
    Sep 25, 2018
    Sheeba, Thy Slave, Da Mace, Seedz, Jixxers, Pewing
    and it went down again for me within 5 minutes. My brother is still able to play
    both pings going at the same time
     

    Attached Files:

  6. jixxers

    jixxers Member

    23
    0
    1
    Sep 25, 2018
    Sheeba, Thy Slave, Da Mace, Seedz, Jixxers, Pewing
    and more.. i just wanna play :(:(
     

    Attached Files:

  7. jixxers

    jixxers Member

    23
    0
    1
    Sep 25, 2018
    Sheeba, Thy Slave, Da Mace, Seedz, Jixxers, Pewing
    and some more!!
    yes my internet is working
    no there isn't a block in place because i was playing here this morning with no problem. then after an hour or so it started to go in and out

    This happens when I am at home on a different computer.

    Both my Work and home have AT&T for internet. I don't know if could be related.
    Maybe its like how Verizon's Fios has issue with World of Warcraft every once and awhile.
    I can't change my DNS at work since it's locked down. I'll have to test that when I get home on my personal PC.

    Any help will be much appreciated..

    • My internet works - i can ping and access uoforever.com and ping google/yahoo and etc..
    • there aren't any blocks in place or else I wouldn't be able to play at all
    • I've disabled the Firewall to test
    • This happens both at home and work from two different machines.
    • both IPS are AT&T
     

    Attached Files:

    Last edited: Oct 6, 2018
  8. jixxers

    jixxers Member

    23
    0
    1
    Sep 25, 2018
    Sheeba, Thy Slave, Da Mace, Seedz, Jixxers, Pewing
    So to update.
    I think it is an issue with AT&T and UOForever.. at least the Relays in my area (i live close to work so high chance both relays are on the same subnet)
    I changed my DNS to google and i am receiving a reply from login.uoforever.com now.
     
  9. jixxers

    jixxers Member

    23
    0
    1
    Sep 25, 2018
    Sheeba, Thy Slave, Da Mace, Seedz, Jixxers, Pewing
    nevermind spoke too soon. so its not my end..
    this blows :(
     

    Attached Files:

  10. jixxers

    jixxers Member

    23
    0
    1
    Sep 25, 2018
    Sheeba, Thy Slave, Da Mace, Seedz, Jixxers, Pewing
    @Shane any ideas or suggestions good sir?
     
  11. jixxers

    jixxers Member

    23
    0
    1
    Sep 25, 2018
    Sheeba, Thy Slave, Da Mace, Seedz, Jixxers, Pewing

Share This Page